Български Институт

Приятелят ми Левски, с когото живеем е нечут характер, когато ние се намираме в най-критическо положение, то той и тогава е такъв весел, както и когато се намира в най-добро положение. Студ, дърво и камък се пука, гладни от три деня, а той пее и се весели. Вечер додето ще легнем, той пее; сутрин щом си отвори очите пак пее. Колкото и да се намираш в отчаяност, той ще те развесели и ще те накара да забравиш всички страдания. Приятно е човек да живее с подобни личности.

— Христо Ботев, в писмо до Киро Тулешков, ноем.–дек. 1868

Български Институт е организирана инициатива, за рекламиране и поощряване на българския дух, добри практики и резултати.

Ние не рекламираме партии или политици, ние сравняваме факти, правим анализи, и търсим да открием светлината в тунелите, да открием мъждукащите изкрици хубави неща, които се случват и в България.

Нашата цел е да сложим край на садомазохистичното ни качество, непрекъсното да се доказваме като най-лоши, най-корумпирани, най-некадърни. Така не се върви напред. С безкрайния негативизъм ние само спираме развитието си, обричаме на бедност себе си и поколенията след нас.
Българските политици се надпреварват да се очернят едни други, независимо от хубавите неща, винаги успяват да очернят противника. Но те не очернят само СДС, БСП, ГЕРБ, Патриоти и ДПС – негативите и отровите стават нарицателна марка за България.

Ще припомня един думи на Левски, които съм убеден едва 2-3 % от политиците и журналистите са чували: “Играем с живота на 7 милиона българи — трябва зряло да се постъпва. ”

Родината ни е изключително красива, плодородна и с многовековна история – нека се гордеем с нея.

Ако желаете да ни сътрудничите, моля свържете се с нас: