Кои са нарушенията, които най-често виждате по улиците? (АНКЕТА)

Всеизвестен факт е, че българите сме може би най-недисциплинираните шофьори в Европа

Всяка година само констатираните нарушения в България са около един милион.

Нарушенията на Закона за движение по пътищата са риск за живота и здравето на всички участници в пътната обстановка. Законите са създадени именно, за да ни пазят, но много участници в движението ги пренебрегват, вследствие на което всекидневно ставаме свидетели на нарушения, които водят до нелепи ситуации, които много често завършват с ПТП.

Кои са нарушенията, които най-често виждате по улиците? АНКЕТА
  • Добавете вашия отговор

* Имате право на три отговора

 

 

Please follow and like us:

2 коментара за “Кои са нарушенията, които най-често виждате по улиците? (АНКЕТА)

  1. Липсата на функционална грамотност по пътна безопасност при всички, включително при служители , законодатели, липса на експерти в министерствата, особено в МОН по образование по пътна безопасност се отразява на поведението на всички на пътя. Във Франция например, учат пътна безопасност в училищата чрез ситуативни клипове, както изпитват годността на кандидатите за водачи на превозни средства.

  2. Виждам най-често по улиците хулиганство, тарикатщина, бабаитлък и нарушения на обществения ред и правилата за прилично поведение. Според мен агресивните прояви и тяхното толериране от общество и институции са в основата на стотиците жертви по пътищата. Умишленото форсиране на колите и особено на моторите, дрифтинга, гонките, нулевият самоконтрол при консумация на алкохол, повсеместната продажба на алкохол и дрога включително на непълнолетни, безнаказана саморазправа, засичанията, средните пръсти, размахванията на пищови и бухалки, псуването и заканите и т.н. – всичко това са индикатори, че по родните пътища не само че е опасно, ами е направо ад. Не мога да си обясня, защо Полицията не предприема мерки тези изброените да не се случват, при положение, че в повечето случай агресията се проявява на места с видеонаблюдение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *